Sa bodom iz Ruda

Više na: http://parentium.com/prva.asp?clanak=57914

Još uvijek rukometaši Poreča nisu poraženi, ali više nemaju stopostotan učinak. Slomili su zube na Rudaru, u okolici Samobora, tamo gdje će još mnogima biti izrazito teško. Bila je to superzanimljiva utakmica u kojoj je svakome pripao određen dio susreta, pa se i remi kao takav čini izrazito pravednim rezultatom. Gosti u 23. minuti golom nekadašnjeg reprezentativca Vedrana Mataije vode 11:7, ali se početkom nastavka golovima Fresla i Đikića "rudari" vraćaju u potpuni egal na 12:12.
Malo jedni malo, drugi, kad - 48. minuta i domaćih 3:0 za odlazak na 21:18. Međutim, Porečani to ekspresno vraćaju, a kasnije od zaostatka 24:22 rade 0:4 i dolaze na prag pobjede. U posljednje dvije minute Hrvoje Tojčić i Zvonimir Đikić odnose bod, doslovce iz ralja momčadi Poreča. Iako je ovo bio "oprostiv" kiks lidera, Dubravi se takav rezultat izrazito dopao. Poreč nije preživio od učinka prvog vratara lige, Morena Cara (20 obrana), kao ni od učinka posuđenog igrača Zagreba, Petra Medića koji je zabio osam pogodaka.
Dubrava je dakle, najprije pričekala nedjelju, a onda je apsolvirala putovanje u Kaštel Sućurac. Tamo se na trećini utakmice sa šest vezanih golovau seriji odvojila na 10:4, a onda je život izgledao mnogo ružičastije. Ipak, u 38. minuti se zakratko zamračilo, jer ekipa trenera Željka Čaglja dolazi na 14:14, ali onda ponovo nakon kratkog perioda u priključku domaći upadaju u krizu. Konačnih +8 za goste tako je moglo biti i jače izraženo, ali bodovi se pišu i na ovaj način.
Dobar je bio bivši Zametov igrač Sandro Samardžić s devet golova, po sedam su dali Kovačević i Kević. Svoj dio posla jako je dobro odradio vratar Igor Totić sa 16 upisanih obrana. Domaće je predvodio Marko Ćorić sa osam golova.
Remi je bio viđen i u Velikoj Gorici gdje su gostovali Varaždinci. Rezultat je bio istovjetan onome u Rudama, a on u principu ne odgovara nikome. Goste su sustigli Umažani, a Gorica nije do kraja iskoristila poraz Zameta, što je svakako htjela. Čak je i krajnji fragment scenarija bio sličan samoborskom, samo što su ovdje gostujuće vodstvo od 24:26 u završnici dohvatili Ferenčina i Čavar. Kroz čitavo vrijeme bila je to egal-utakmica u kojoj su domaći samo dvaput uspjeli zamaknuti iza zavoja (11:8, 15:12).
Umag lagano protiv Zameta s nevjerovatnim Tomislavom Severecom (12/12). Kroz neko vrijeme imali su domaći i 11 golova viška, no završit će pobjedom od devet. Vratio se Petar Jelušić u redove riječke momčadi i odigrao za nju prve minute u novoj sezoni. Bit će to od iznimne važnosti uoči europskih ogleda s njemačkim Melsungenom. Osim Severeca, sedam golova dali su Ravnić i Lukačec, a pet puta je svojim Riječanima zabio Vlado Matanović. U Zametu Hrvatin je završio na 11/12, a bilježe se samo tri vratarske obrane Marina Đurice. Njegov dojučerašnji klupski kolega Dino Slavić skupio ih je pet puta više.
Konačno, Spačva odnosi bodove iz Zagreba. Metalac je mogao pružiti dobar otpor do same završnice ogleda kada će gosti ubaciti u brzinu više. Učinci Mile Mišića (devet golova) i vratara Dražena Stojanovića (19 obrana) za svaku pohvalu, kao i Kreše Ivankovića koji je za poražene zabio 12 puta.
Premijer liga rukometaša - rezultati 7. kola
Umag - Zamet 36:27
Gorica - Varaždin 26:26
Metalac - Spačva 27:33
Rudar - Poreč 26:26
Ribola Kaštela - Dubrava 22:30
Poredak
Poreč 13, Dubrava 11, Umag i Varaždin 9, Spačva 8, Zamet 7, Gorica 6, Rudar 3, Metalac i Ribola Kaštela po 2 boda

« natrag

fotografije
naši sponzori